Clingendael expert Peter van Ham; de leiders van de Oekraïne zijn de grootste boeven

“Op de internationale corruptie index scoort de Oekraïne bijna even slecht als Zambia. Dat is bijzonder knap van een land in Europa. De leiders van de Oekraïne zijn de grootste boeven!” Dat zegt Dr. Peter van Ham, senior onderzoeker bij het Instituut Clingendael tegen Thierry Baudet.
collage Oekraine 2009
Interview van Thierry Baudet met Peter van Ham.
Dr Peter van Ham is Senior Research Fellow aan het Instituut Clingendael. Hij is tevens hoogleraar aan het Europacollege in Brugge (België). Zijn onderzoek richt zich op de Europese veiligheid en defensie, de trans-Atlantische betrekkingen, de proliferatie van massavernietigingswapens, en branding.
Van 1996 tot 2001 was hij hoogleraar West-Europese politiek bij het George C. Marshall European Center for Security Studies
(Garmisch-Partenkirchen). Hij was onderzoeker bij het voormalig WEU-Institute for Security Studies (Parijs – thans het European Union Institute for Security Studies / EUISS), the Royal Institute of
International Affairs (Londen), Columbia University (New York) en the Copenhagen Peace Research Institute COPRI (Denemarken). Hij is lid van de redactieraad van Security Dialogue (PRIO/Oslo).
 
Peter van Ham is mordicus tegen een verdrag met de Oekraïne. Het waarom verteld hij zonder omhaal aan Thierry Baudet.


Podcast

Een donatie aan CAFÉ WELTSCHMERZ is een aandeel in een betere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.