Contouren van een post-coronasamenleving

Jan van Gils in gesprek met schrijver Loek Dullaart, initiatiefnemer van een viertal ‘Alertgroepen’, over de huidige coronacrisis, haar ontstaansgeschiedenis en de essentie van de huidige wereldproblematiek. Hoe kun je je als mens staande houden en deze crisissituatie ombuigen tot nieuwe vormen van menselijkheid, vrijheid en solidariteit?

De grote vraag voor iedereen op dit moment is: Moeten we meegaan in de dwang van de controlemaatschappij, in de steeds verder voortschrijdende technocratische ‘vooruitgang’ c.q. onderdrukking? Of zijn er mogelijkheden voor een alternatieve weg, via het creëren van een ‘vrijstaat’ met onafhankelijkheid, spiritualiteit en authenticiteit als basis?

Welke werkvormen vanuit de direct-democratische of anarchistische staatsmodellen zijn hier werkzaam, welke coöperatieve economische vormen zijn denkbaar? En hoe creëren we vrijheid in het denken, in de media, in onderwijs, wetenschap maar bovenal: vrijheid in onze eigen gezondheidszorg?

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.