Coronadebat: Kritiek vs Mainstream. Ab Gietelink met Maarten Keulemans en John Jansen van Galen #62

Bekijk de video op LBRY.tv:

Café Weltschmerz · Coronadebat: Kritiek vs Mainstream. Ab Gietelink met Maarten Keulemans en John Jansen van Galen #62Beide heren debatteren op persoonlijke titel en vertegenwoordigen op geen enkele wijze de Volkskrant, dan wel Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz heeft een fout gemaakt. Sterker nog, we hebben een aantal fouten gemaakt…
In de eerste plaats was het niet handig om Ab Gietelink ‘carte blanche’ te geven in de voorbereiding van het debat. Ab koos zijn eigen tegenstander, schreef de stellingen en was verantwoordelijk voor de inhoudelijke voorbereiding. Het resultaat was een debat met Maarten Keulemans, die op onaangename, kleinerende wijze tekeer ging tegen een zeer matig voorbereide Ab Gietelink.
Beide heren komen zeer slecht uit de verf in dit debat, zo oordeelde Café Weltschmerz. Dit is met beide partijen uitgebreid besproken en toegelicht. Waar de ene debater zich profileert als een ‘bully’ die veelvuldig op de man speelt in plaats van op de bal, is de andere debater inhoudelijk nog niet in staat zijn eigen stellingen te verdedigen. Het resultaat is een tenenkrommend optreden van beide deelnemers.
Wellicht de grootste fout die Café Weltschmerz heeft gemaakt, is het verwijderen van de video van onze website. (De video is nooit verwijderd van ons LBRY- of Soundcloud-kanaal.) We waren van mening dat dit debat niet ‘Weltschmerz-waardig’ was. Helaas zijn we er daarbij aan voorbij gegaan dat dit door velen zou worden geïnterpreteerd als ‘censuur’, omdat de inhoudelijke uitkomst van het debat ons niet zou aanstaan. Niets is echter minder waar; Café Weltschmerz censureert nooit op basis van inhoud; we zijn de mainstream media niet. We begrijpen echter wél dat onze oppositie dankbaar het vergrootglas op het verwijderen zet om ons daarmee in diskrediet te brengen. Zo wordt het spel immers gespeeld.
Beide heren debatteren op persoonlijke titel en vertegenwoordigen op geen enkele wijze de Volkskrant, dan wel Café Weltschmerz. Café Weltschmerz heeft enkel gefaciliteerd en de studio beschikbaar gesteld voor het gesprek.


Theater- en programmamaker Ab Gietelink daagt Volkskrant Wetenschapsjournalist Maarten Keulemans uit voor een debat op basis van 9 stellingen die door Ab zijn opgesteld. Gespreksleiding is in handen van de Oud-journalist John Jansen van Galen. Stellingen:</P
1. Sterftecijfers en ziektebeschrijvingen tonen aan dat Corona vergelijkbaar is met een stevig griepvirus;
2. De Coronamaatregelen zijn (door de schade aan economie, rechtsstaat en samenleving) volkomen disproportioneel aan de ernst van het virus;
3. Wij leven al 15 maanden in een virologische dictatuur die onze grondrechten heeft opgeschort;
4. Landen zonder lockdowns (of met milde lockdowns) blijken niet meer Covid-slachtoffers te hebben dan landen met strenge lockdowns;
5. Er zijn in de eerste lijn van gezondheidszorg tegen corona werkzame medicijnen beschikbaar;
6. In plaats van lockdowns had de overheid een Deltaplan Ventilatie & Ionisatie moeten afkondigen om de overdracht van het virus in binnenruimten te elimineren;
7 Een vaccinatiepaspoort introduceert een nieuwe vorm van apartheid in Europa: vaccinatie is daardoor geen vrije keuze meer;
8. De meest waarschijnlijke optie voor het ontstaan van het virus is een laboratorium in Wuhan;
9. De ‘mainstream media’ (publieke omroep, landelijke dagbladen) volgen slaafs het coronabeleid, presenteren eenzijdige informatie en onderdrukken alternatieve media.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.
Waardeer je onze video’s? Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz.
https://steun.cafeweltschmerz.nl/
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.