Crisis in de studentenhuisvesting van Rotterdam; Arjen van Susteren en Rob van der Bijl

De eerste aflevering van een serie over de politiek en toekomst rond onderwijs, huisvesting, arbeid en mobiliteit.
In Rotterdam zijn grote problemen zichtbaar geworden rond de studentenhuisvesting. Terwijl enerzijds de universiteit om commerciële redenen Grootschalig buitenlandse studenten werft, blijkt de studentenhuisvesting een groot probleem. Naast de enorme prijsstijgingen van kamers, blijken buitenlandse studenten er nog slechter vanaf te komen. De afgelopen maanden werd bekend dat deze studenten soms honderden euro’s meer moeten betalen voor vergelijkbare kamers maar ook in auto’s overnachten door het tekort.
Volgens Van der Bijl is deze situatie onnodig. Er zijn voldoende mogelijkheden om huisvesting de financieren, het geld ‘klots over de randen’ en de overheid dient hier haar rol te pakken.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.
Arjen van Susteren is stedenbouwkundige en programmaleider Stedelijke Innovatie van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van de Hogeschool Rotterdam
Rob van der Bijl is stedenbouwkundige en gasthoogleraar ‘Duurzame stedelijke ontwikkeling’ aan de Universiteit Gent.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.