De “absolute waarheid” in een nieuw jasje; Ruben van Zwieten en Hans Siepel

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Ruben van Zwieten, beter bekend als de Zuidas dominee in gesprek met communicatie expert Hans Siepel. Van Zwieten, opgegroeid in Ermelo, is de oprichter van De Nieuwe Poort in Amsterdam en sinds kort ook aan de Weena in Rotterdam. Hij heeft tal van maatschappelijke functies en houd zich bezig met ontmoetingen en inspiratie. Het NRC en de Volkskrant riepen hem uit als een van de meest invloedrijke mensen voor de toekomst.
Wat maakt Ruben van Zwieten zo invloedrijk en succesvol aan de Amsterdamse Zuidas?
Volgens Van Zwieten is hij op een moderne manier het oude weer aan het oppakken. Het oude is de traditie van schrift en kerk dat Van Zwieten nieuw leven inblaast. Het heilige boek dat als absolute waarheid in de samenleving hele gezinnen heeft gespleten en families verdeeld. Met de bijbel in de hand werd tot in het detail verteld wat we wel of niet mochten doen. Gebaseerd op dogma’s en leerstellingen. Die kerkelijke bewegingen hebben zo onze identiteit vormgegeven……..

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.