De Biomassale Kaalslag; Robin Noorda en Sven Hulleman

De kunstenaar en natuurliefhebber Robin Noorda maakte een kort filmpje over het verdwijnen van 30 hectare bos bij Schoorl met de titel: Biomassale Kaalslag. Daarin bekritiseert hij het beleid van Staatsbosbeheer die onder het mom van het bevorderen van de biodiversiteit en het verduurzamen van de energie, de natuur verwoest en ook vervuilt. Sven Hulleman gaat met Noorda in gesprek.
Het bos dat gekapt gaat worden zal verwerkt worden tot biomassa en uiteindelijk tot energie. Noorda benadrukt nog maar eens de nadelige gevolgen voor het milieu van deze vorm van energie. Echter deze vorm van energie wordt door de overheid nog steeds als 'CO2 neutraal' bestempelt, en daardoor staan ook andere stukken bos in Nederland op de nominatie om gekapt te worden. En hoewel het bos in Schoorl gekapt gaat worden ter bevordering van de biodiversiteit om zogeheten 'wensnatuur' te creëren, zal het aantal planten en dieren afnemen.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.