De boom in met je idealen – Peter Toonen en Marloes Vis van Heemst

Meer weten over Lire La Vie?
klik op de onderstaande link:

Home

Peter Toonen gaat in gesprek met Marloes Vis van Heemst, organisatiewetenschapper en auteur van het boekje ‘De boom in met je idealen’ en haar binnenkort te verschijnen boekje ‘Idealen in uitvoering’.

In ’De boom in met je idealen’ betrekt Marloes de theorie van de positieve desintegratie van de Poolse psychoog, filosoof en psychiater Kazimierz Dabrowski. De theorie beschrijft hoe individuen in vijf niveaus de persoonlijkheid kunnen ontwikkelen en uiteindelijk kunnen groeien naar het niveau van grote autonomie, authenticiteit en empathie. Dit proces verloopt via desintegratie. De bestaande emotionele en cognitieve structuren vallen als het waren uiteen om structuren van een hoger niveau te ontwikkelen. Hij ziet een innerlijk conflict niet als negatief, maar als een aanwijzing dat iemand aan het groeien is. Volgens Dabrowski verkeren de meeste mensen levenslang in de eerste twee lagen.

Marloes werkt momenteel aan haar derde boekje dat zal gaan over de broodnodige hervorming in het onderwijs.

Meer info en boekjes bestellen: www.marloesvisvanheemst.nl – http://www.marloesvisvanheemst.nl

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.