De copyright-sloopkogel aangenomen in het Europarlement. Rico Brouwer en Brenno de Winter

Op 26 maart 2019 werd de nieuwe copyright directieve -onder applaus- aangenomen in het Europees Parlement. Maar volgens de rapporteur van de Verenigde Naties is het ook een aanval op de vrijheid van meningsuiting.
Nu we weten hoe die wettekst luidt, kijken Rico Brouwer en Brenno de Winter vooruit naar de gevolgen voor platformen zoals YouTube en wat er over blijft van de mogelijkheden voor nieuwe spelers op de markt en voor journalisten en artiesten.
Niet eerder werd er op zo'n grote schaal geprotesteerd tegen een nieuwe richtlijn die desondanks met 348 stemmen voor en 274 stemmen tegen werd aangenomen. Brenno: 'er zitten hele gevaarlijke kanten aan. Wat je met
deze infrastructuur kunt doen? Dat is best link; je kunt als overheid zeggen; dit is onwelgevallige content, dit willen we als overheid niet, die tools gaan we dus nu wel gewoon maken'.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.