De euro wordt misbruikt voor de politieke unie: Ramon Bril en Sander Boon

Gaat Europa de kant op van de Sovjet-Unie? De euro wordt gebruikt om een politieke unie via de monetaire achterdeur te bereiken. De middenklasse profiteert niet, heeft niets meer te zeggen en verarmt. Het financieel systeem groeit en de werkelijke economie stikt onder de druk van leningen en bedrijven die niet meer willen investeren in de toekomst.
Omdat de waarde van staatsleningen van de verschillende EU-landen sinds 2010 instabiliteit vertoont, werkt de de ECB al tijden naar eurobonds toe. De economisch minder sterke landen worden dan gedragen in haar leencapaciteit door de sterkere. Het Duitse Constitutioneel Hof doorziet dat er iets niet helemaal klopt en eist verklaring van het ECB, die ons voorhoudt staatsleningen te kopen om de inflatie te willen laten stijgen.
Staatsleningen als financieel onderpand van kredietverlening in het bancair en financieel systeem geeft perverse prikkels. Het leidt tot steeds hogere schulden, een grote staatsbureaucratie, een te grote financiële sector, een verarmende middenklasse en een uitholling van de democratie.
Sander Boon, in gesprek met Ramon Bril, legt uit waarom en hoe.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.