De impact van hackmisdrijven; Rico Brouwer van Mischa van Geelen

CBS publiceerde in september 2018 dat 2300 aangiften over hackmisdrijven werden gedaan, waarvan er nog geen 5% werd opgelost.
Mischa van Geelen is Nederlandse meest vooraanstaande ethisch hacker en internet beveiligingsexpert. Hij spoort lekken in software systemen en waarschuwt organisaties als Google, Microsoft en Apple, hierover. In 2011 klopte de destijds 13-jarige Mischa van Geelen aan bij de ABN AMRO om beveiligingslekken te melden in de banksystemen. Door de introductie van Responsible Disclosure kreeg Mischa enkele jaren later de mogelijkheid om zijn kennis in te zetten om overheden, organisaties en bedrijven te helpen hun ICT-veiligheid op orde te krijgen. Inmiddels staat de teller dan ook al op meer dan 250 meldingen. Wanneer een bedrijf een hackprobleem heeft wordt dat door Van Geelen niet alleen opgelost, maar ook de daders worden achterhaald.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.