De inefficiënte logica van het Europarlement; Esther van Fenema en Chris Aalberts

Niets is in Brussel wat het lijkt. Hoe inefficiënt en onlogisch werkt de EU?

 

Onze gesprekken worden opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie of adopteer voor 100,00 euro een aflevering en kom met je naam in de leader: NL23 TRIO 0390 4379 13

Chris Aalberts is als journalist door de Post Online gecrowdfund om in Brussel, een jaar lang onderzoek te doen naar de werking van het Europees parlement. Aalberts vroeg een pasje aan en heeft gedurende een jaar, twee dagen in de week, opgeschreven wat hij zag.

Zijn boek “Brusselse Logica” geeft antwoord op vijftig vragen over de Europese Unie. Wordt er in Brussel naar burgers geluisterd? Wat hebben Nederlandse politici in Brussel te zeggen? Kunnen eurosceptici de opmars van de EU (nog) tegenhouden? Wie controleert uiteindelijk wat er in Brussel gebeurt? Waarom hebben veel burgers zo weinig vertrouwen in de Europese Unie? En is dat terecht?
Aalberts ging een jaar lang wekelijks op onderzoek uit in Brussel en Straatsburg. Hij bezocht persconferenties, debatten, bijeenkomsten van regeringsleiders en speciale lobbydagen. Hij sprak ambtenaren, lobbyisten, Europarlementariërs en heel veel voorlichters. Steeds was zijn vraag: hoe werkt de EU nou echt?
De EU functioneert volgens Brusselse insiders heel logisch, maar volgens Aalberts is het wel opmerkelijk dat de burgers daar toch anders over denken. Hij maak in zijn boek de balans op en deelt zijn verwondering met de lezer. Want één ding is zeker: niets is in Brussel wat het lijkt.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.