De Islam en het ‘eindspel in Europa’; Sid Lukkassen en Önder Kaya

Door IS [Daesh] is geëxperimenteerd om een radicale religiebeleving uit te werken tot een politieke staat. Veel moslims uit Irak en Syrië, maar ook uit andere delen van de wereld, bleken vatbaar voor de boodschap die ISIS uitdroeg. De politieke islam kon zich volgens filosoof Sid Lukkassen nestelen in een machtsvacuüm. Kan er nu worden gesteld dat de Turkse president Erdogan verhulde steun gaf aan deze ‘Islamitische Staat’?
Kaya en Lukkassen bespreken het boek “Erdogan; perceptie, reflectie en analyse”.
Lukkassen stelt dat het ‘eindspel’ in Europa zal plaatsvinden tussen het nationaal-conservatisme en de islam. Kaya stelt hier tegenover dat veel conservatieve moslims het pan-Europese nationalisme delen met doorsnee “conservatieve nationalisten” en dat deze scherpe positionering conservatieve moslims vervreemdt van het Nederlandse of pan-Europees nationalisme.
Ook aan de orde komen de couppoging in Turkije, identiteitspolitiek, de aan- of afwezigheid van institutionele discriminatie en meritocratie in Nederland.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.