De Islam wordt misbruikt, maar is er ook als inspiratie: Gert Jan Geling en Youssef Azghari

Naar aanleiding van het verschijnen van de bundel ‘Wordt het nog wat met het islamdebat’ interviewt Gert-Jan Geling, de samensteller van de bundel, auteurs die een bijdrages leverden. In deze aflevering gaat Geling in gesprek met Youssef Azghari.
Geen debat is al zo lang en intensief in Nederland gevoerd als het islamdebat. Of het ooit nog tot een uitkomst leidt waarmee alle partijen kunnen leven, is de vraag. Tenminste als de betrokkenen met elkaar in gesprek blijven, want steeds meer spelers trekken zich terug in hun eigen bubbel. In het boek Wordt het nog wat met het Islamdebat blikken, onder redactie van Gert Jan Geling en Jan Jaap de Ruiter, 15 prominente deelnemers vanuit hun eigen perspectief terug op die vraag. Wat heeft het debat sinds 9/11 en de moord op Fortuyn en Van Gogh opgeleverd voor hun achterban en voor Nederland als samenleving?
Youssef Azghari is docent en onderzoeker aan de Avans Hogeschool Breda. Hij is ook auteur van het boek Mijn Jihad. Youssef is een kritische stem in het debat die ook in islamitische hoek een eigenzinnig geluid laat horen. Gert Jan Geling interviewt hem over zijn kijk op het islamdebat in Nederland, en waar hij dit debat naartoe ziet gaan.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.