De laatste schaapherders van Nederland: Marcel van Silfhout en Ton van Zantvoort

Documentairemaker Ton van Zantvoort maakte een docu over een van de laatste schaapherders van Nederland. Een indringend portret over de vereenzaming van een oud beroep in de nieuwe tijd.
Tien jaar geleden leerde Ton van Zantvoort, schaapherder Stijn kennen. Een idealistische, opgewekte, relaxte man. Stijn is een van de laatst overgebleven, traditioneel werkende schaapherders in Nederland. Met zijn schapen en drie honden doorkruist hij natuurgebieden en landerijen, waarbij de kudde, grazend het land op milieuvriendelijke wijze bewerkt. 
Maar van de romantiek en rust van dit eeuwenoude beroep is nu weinig overgebleven. Aanbestedingen worden steeds ingewikkelder en opdrachten lastiger binnen te halen, omdat grote bedrijven, goedkope Oost-Europese herders en slimme machines het qua kosten makkelijk van Stijn winnen. 
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.