De oervader van de Noord-Zuidlijn; René Graafsma en Geert Dales

Geert Dales heeft een bestuurlijk bewogen leven gehad. Een politicus met een duidelijke mening, die zijn kaarten open op tafel legt. Voor veel collega politici was hij de inspirerende collega met een visie over de toekomst. Naast zijn verleden als ambtenaar in diplomatieke dienst was hij Burgemeester van Leeuwarden, bestuursvoorzitter van de Hoge School Inholland, zakelijk directeur van het Holland Festival en voorzitter Stichting Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. Tegenwoordig is hij politiek leider van 50Plus.
Als VVD wethouder in Amsterdam heeft hij de Noord Zuidlijn politiek tot leven gebracht en dat werd hem met terugwerkende kracht niet geheel in dank afgenomen. Na zijn wethouderschap bleek de bouwtijd en de kosten enorm tegen te vallen.
20 juli gaat de metrolijn dan uiteindelijk open voor het publiek en worden politiek de financiële wonden gelikt.
René Graafsma spreekt met de man die de oervader van de nieuwe metrolijn genoemd mag worden.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.