De opmars van de robotisering; Sven Hulleman Thijs Brilleman

Technologische ontwikkelingen maken grote groepen in de bevolking overbodig. Welke banen verdwijnen er en hoe snel gebeurd het?

Robots kunnen gaandeweg meer taken uitvoeren, waar traditioneel de mens beter in was. Wij worden daarnaast ook zelf geprogrammeerd.
Op Facebook zijn het de algoritmes die ons verslaafd maken aan sociale media. De sociale media worden daar steeds effectiever in.
Cruciaal is wie er toegang heeft tot de data. Machines zullen straks beter conclusies kunnen trekken uit de sterk groeiende data dan wij dat zelf kunnen.
Thijs Brillemans is docent Industriële Robotica op De Haagse Hogeschool. Hij was in 2015 docent van het jaar. Hij laat studenten werken aan echte automatiseringsopdrachten vanuit bedrijven en biedt hen, door slim gebruik te maken van oud-studenten, dagelijkse begeleiding van experts.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.