De reset is begonnen, Paul Buitink in gesprek met Willem Middelkoop

In deze aflevering is Paul Buitink opnieuw in gesprek met auteur en geopolitiek expert Willem Middelkoop, als vervolg op het interview van december 2018. Daarin spraken de heren over het naderende einde van de dominantie van de Amerikaanse dollar.


De ontwikkelingen zijn sindsdien versneld. In Jackson Hole sprak de Britse centrale bankier Marc Carney over de noodzaak van een nieuwe wereld reservemunt, als opvolger voor de dollar.
Volgens Willem is deze monetaire reset achter de schermen afgestemd tussen de grote mogendheden. Er is meestal wel een nieuwe crisis voor nodig om de echte stappen naar verandering te zetten. 
Vrijwel alle valuta zijn de afgelopen tijd gedevalueerd ten opzichte van de dollar. De dollar moet nu in waarde worden verlaagd ten opzichte van goud en andere commodities. Het leeglopen van de obligatiebubbel de komende jaren gaat dit systeem verder onder druk zetten. Zelfs commerciele banken als JP Morgan en BMO adviseren nu goud te kopen. 
Willem's theorie is dat er binnenkort duizenden miljarden aan groene obligaties gaan worden uitgegeven door IMF, zogenaamd om het klimaat (lees het systeem) te redden. IMF gaat eisen dat alle banken deze op de balans gaan zetten, om zodoende ‘groen’ te worden. Er moet namelijk een reden zijn om enorm veel liquiditeiten (SDR’s) te creëren om het systeem te redden. 
Ook bespreken de heren de Libra (Facebook-coin), QE, negatieve rente en de toekomst van onze pensioenen.
Willem adviseert verder minimaal 5% van je vermogen in Bitcoin aan te houden. Hij noemt Bitcoin het goud van de crypto-currencies. Hij verwacht dat de prijs nog veel hoger gaat.
Ook wordt er gesproken over de geopolitie. Amerikanen die hun macht proberen uit te blijven oefenen, onder meer in Hong Kong. Rusland, China en Iran die daardoor in elkaar's armen worden gedreven. Willem's grootste zorg is dat de VS en China straks militair tegenover elkaar komen te staan. 
Selectie andere afleveringen met Willem Middelkoop:
Met Lex Hoogduin


Met Karel van Wolferen


Met Nout Wellink

Met Herman Wijffels

Met George van Houts[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.