De schijn en werkelijkheid van Saoedi Arabië; Harry Starren en Mark Blaisse

Niet alles is zoals het lijkt in Saoedi-Arabië!
Saoedi-Arabië werd nog geen eeuw geleden een eenheidsstaat. Onder het koningshuis van Saoed. Het behouden van die eenheid is geen sinecure. Het vergt subtiele stuurmanskunst en strenge controle. Een autocratisch regime gebaseerd op de sharia dat aarzelende stappen doet op weg naar modernisering. Mark Blaisse gaat op zoek naar schijn en werkelijkheid in dit bijzondere land.
Daar slaagt hij wonderwel in. Voor wie de schouders daarover ophaalt, dient te beseffen dat het hernieuwde zelfbewustzijn van het Saudische regime consequenties heeft voor de stabiliteit in de regio en daarmee ook ons raakt. We kunnen ons maar beter interesseren voor wat daar gaande is. Blaisse gidst onze door een land vol paradoxen.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
Mark Blaisse is schrijver en journalist. Hij reisde en werkte veelvuldig in de Arabische wereld en schreef onder meer boeken over Egypte, Iran, Jeruzalem en het terrorisme in het Midden-Oosten. Zijn meest recente boek is Het orakel van Napels. Harry Starren praat met hem.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.