De tuchtklacht tegen de landsadvocaat – Maria Louise Genet en Hanno Wisse

Huishoudelijke mededeling:

A. Op vrijdag 25 maart 2022 van 13-17 uur zal er nabij Schiphol-Rijk een cursus “Grond- en Mensenrechten” worden gegeven (kosten 55 euro). Hiervoor is de aanschaf van wettenbundels (liefst van Kluwer) noodzakelijk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar MLGprive@protonmail.com. Zet je telefoonnummer s.v.p. in de mail zodat er aanvullende informatie kan worden verschaft. Bij voldoende aanmeldingen wordt deze cursus herhaald op vrijdag 8 april 2022. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van De Vrije Mens Academie: http://www.devrijemensacademie.nl

Inhoud: Juridisch Weekjournaal d.d. 22 maart 2022

Iedere dinsdag nemen mr. Jeroen Pols en mw. mr. Maria-Louise Genet samen de relevante juridische ontwikkelingen van de week door. Ditmaal met mr. Hanno Wisse die Jeroen Pols vandaag zal vervangen. De aflevering is opgeknipt in 2 delen aangezien de opname langer duurt dan aanvankelijk gepland was. 

Voor de eerdere 21 afleveringen van het Juridisch Weekjournaal wordt verwezen naar de website van Café Weltschmerz of Videowaarheid.

Vandaag (in deel 22) wordt ingegaan op de tuchtklacht die op 9 maart 2022 is ingediend tegen 11 advocaten van Pels Rijcken (de landsadvocaat). In deze aflevering wordt een ‘leeswijzer’ gepresenteerd zodat de omvangrijke brief van 51 pagina’s (inclusief 100 voetnoten) leesbaarder wordt. De geanonimiseerde versie van de brief inclusief 9 bijlagen is hier te vinden: https://viruswaarheid.nl/klacht_tegen_pels_rijcken/. Volgende week wordt het tweede deel van deze aflevering uitgezonden waarin mr. Hanno Wisse een uitgebreide toelichting geeft over het onderwerp Central Bank Digital Currency en de opmaat naar de invoering van een Social Credit Score System zoals dat reeds geïmplenteerd is in China.

De brief bestaat uit 4 hoofdstukken.

Begeleidend schrijven (p. 1-3)
Hoofdstuk 1: Inleiding (p. 4-27)
Hoofdstuk 2: Invulling wettelijke betamelijkheidsnorm en andere relevante bepalingen (p. 28-31)
Hoofdstuk 3: Concrete toepassing van de geschonden gedragsregels (beroepsplichten, onnodig grievend gedrag en onjuiste informatie) (p. 32-50)
Hoofdstuk 4: Conclusie (p.51)

De PowerPoint van vandaag is te vinden op de website van videowaarheid.nl.

Bronnen:
~ Brief d.d. 9 maart 2022 (tuchtklacht) tegen 11 advocaten van Pels Rijcken (de landsadvocaat) van 51 pagina’s (inclusief 100 voetnoten) en 9 bijlagen: https://viruswaarheid.nl/klacht_tegen_pels_rijcken/

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.