“Democratie kan je niet eten” (Serie Afrika); Dieuwertje Kuipers en Alphonse Muambi

(Dit is een eerste aflevering van een serie over Afrika door gastredacteur Janneke Donkerlo.)
Afrika loopt leeg! Miljoenen vluchtelingen steken met gevaar voor eigen leven in gammele bootjes naar Europa over. Het Westen is in rep en roer, want het kan slechts met grote politieke moeite een marginaal werkend beleid ontwikkelen.
Maar wat is er nu écht aan de hand met Afrika? Bestaat er wel een ‘Afrika’ of is het een gefragmenteerd stelsel van landen en stammen? Wat zijn de ontwikkelingen daar, die het Westen zo’n angst inboezemen. Wat zijn de invloeden van de ngo’s, de multinationals en de Chinese handelsgeest? En wat moeten we doen om het verwaarloosde Afrika écht op de been te krijgen? In deze serie proberen wij de uiterst complexe problematiek tot uitdrukking te brengen.
Alphonse Muambi is schrijver en vaste gespreksheer bij Cafe Weltschmerz. Van oorsprong Congolees, woont hij sinds 1995 in Den Haag. Hij schreef het boek “Democratie kan je niet eten” na aanleiding van zijn waarnemingen tijdens de verkiezingen in 2006 in de Congo.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.
 


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.