Democratisch tot stand gekomen wetten altijd legitiem? – Frank Stadermann en Gideon van Meijeren

Enige tijd geleden sprak Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren zich uit over gebruik van geweld door de burger tegen de overheid. Een deel van zijn toespraak ging viraal en deed wenkbrauwen fronsen en riep kritiek op. Van Meijeren zou tot geweld hebben aangezet. Waren die reacties terecht? In deze uitzending kijkt Van Meijeren samen met Frank Stadermann terug op de toespraak. De conclusie van het gesprek: Van Meijeren heeft niets gezegd wat niet al eerder door grote geleerden is gezegd. Het kan gebeuren dat een langs-democratische-weg-tot-stand-gekomen-wet toch niet legitiem is. Dan heeft de burger de plicht daartegen in verzet te komen. En hij heeft het recht zich tegen de uitvoering van die wet te verweren.—

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.