Documentaire Michael Moore | The Planet of The Humans | Marcel Crok en Ramon Bril

Planet of the Humans is een milieudocumentaire uit 2019, geregisseerd door Jeff Gibbs, en met Michael Moore als producer.
De documentaire werd in juli 2019 uitgebracht op het Traverse City Film Festival. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Dag van de Aarde op 22 april 2020 kondigde Michael Moore aan dat de film 30 dagen lang gratis te bekijken zou zijn via YouTube.
Deze low-budgetfilm onderzoekt de valse beloften van de milieubeweging en stelt dat we nog steeds “verslaafd” zijn aan fossiele brandstoffen. Regisseur Jeff Gibbs neemt een hele reeks groene thema’s op de korrel, zoals elektrische auto’s, zonnepanelen, windmolens, biomassa, en biobrandstof, en suggereert dat het doel van milieuactivisten eerder zou moeten liggen in het tegengaan van ongebreidelde economische groei en bevolkingsgroei, dan in het ontwikkelen van nog meer technologie.[2] . Ook grote (Amerikaanse) milieuactivistengroepen zoals de Sierra Club en 350.org krijgen kritiek, evenals een hele reeks prominente “groenen”.
Planet of the Humans, uitgebracht middenin de coronapandemie, werpt een genadeloze blik op de milieubeweging, die de strijd verloor door goedmenende maar rampzalige keuzes, zoals het geloof dat zonnepanelen en windmolens ons zouden redden, en door toe te geven aan de zakelijke belangen van Wall Street.
Bekijk deze video op YouTube:

Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.