Doorgeschoten links-progressief denken (4): Maarten Boudry, Gert Jan Geling en Gerben Bakker

Over politieke correctheid, deel 4. Het doet zich volgens Maarten Boudry vooral voor aan de linkerzijde van het politieke spectrum. Een doorgeschoten vorm van progressief en nobel denken. Opkomen voor slachtoffers, onderdrukte groepen en minderheden.
Gert Jan Geling en Gerben Bakker schreven het boek ‘Over politieke correctheid’. Een belangrijk thema waarin de huidige politieke mechanismes tegen het licht gehouden worden. In een serie van vijf afleveringen gaan de beide schrijvers in gesprek met deskundigen waarin zij per aflevering een hoofdstuk uit hun boek centraal stellen.
Deze aflevering een gesprek met de Vlaamse filosoof Maarten Boudry die ook zelf ook over dit onderwerp heeft geschreven. Boudry ziet politieke correctheid als een overwegend links fenomeen wat speelt in  bepaalde kringen in de bovenlaag van de samenleving en waarmee men middels politieke correctheid probeert om wat men ziet als gemarginaliseerde groepen in bescherming te nemen. Met hem bespreken de auteurs verder de grondslagen van politieke correctheid en wat de gevolgen ervan zijn.
Maarten Boudry is verbonden aan de Universiteit Gent, columnist van onder meer de Belgische krant De Morgen, en auteur van boeken als 'Illusies voor Gevorderden' en 'Waarom de Wereld niet naar de Knoppen gaat'
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer. 📌Cafe Weltschmerz is ook terug te vinden op alle grote podcast kanalen.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.