E-court en de verdwenen menselijke maat; Sven Hulleman en Arno Wellens

De schuldeneconomie in Nederland is problematisch. 1,7 miljoen Nederlanders hebben onoplosbare schulden en kunnen vaak hun verplichte zorgverzekering niet betalen. Alle zorgverzekeraars hebben zonder er aandacht aan te geven, met ingang van 1 januari 2018 hun polisvoorwaarden aangepast waarmee e-court als rechtsmiddel bij achterstallige premiebetaling, toegepast kan worden.

E-court is een digitale rechtspraak zonder toetsing van rechters. Het bestaat uit twee algoritmes die met elkaar uitmaken of u schuldig bent, in welke mate u schuldig bent en welke consequenties dat voor u heeft. Deze methodiek mist de rechtstatelijkheid, maar heeft wel de rechtskracht tot beslaglegging van uw bezittingen. Anderzijds stelt Sven Hulleman wegen de inspanningen van rechters, gemeten in tijd, kosten en kwaliteit van de uitspraak niet tegen deze moderne technologie op.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.