Een concertpianist over Chopin, cultuur en de White Helmets; Esther van Fenema met Martin Oei

“Waar het woord ophoudt, begint de muziek.”

photo: Martin Waalboer

Martin Oei (1996) is van de meest talentvolle concertpianisten van Nederland. Op de jonge leeftijd van 9 jaar werd hij toegelaten tot de ‘Young Musicians Academy’ van Fontys Conservatorium waar hij thans onder begeleiding staat van Martyn van den Hoek.
Martin speelde met diverse orkesten en trad onder meer op voor Joop van den Ende en koningin Maxima. Zondag 17 september treedt Martin samen met Martyn van den Hoek op in Concertgebouw waar zij werken van Chopin, Couperin en Liszt ten gehore zullen brengen. Het concert maakt deel uit van een driedelige pianoserie waarin Martin ook zal optreden met de grote Daniël Wayenberg.
Esther van Fenema, psychiater en tevens als violiste afgestudeerd aan het conservatorium, is benieuwd naar de persoon achter de piano. Voor Café Weltschmerz vraagt zij Martin naar de betekenis van klassieke muziek in zijn leven en welke rol de kunsten zouden kunnen spelen in de hedendaagse complexe wereld.
Lijst van afgespeelde muziek:
1. Martin Oei met Daniël Wayenberg: https://youtu.be/WLY7tMT-L54
2. Martyn Oei met Martyn van den Hoek: https://youtu.be/PklAhqAHjW0
3. Martin Oei met Cees Nieuwenhuizen: https://www.youtube.com/watch?v=wlt8N…
Gesprek Joost Niemoller en Max van de Werff: https://youtu.be/uIDbpVk0b9k
Website: www.martinoei.nl

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; scrol naar benedenBitcoin 1KiNiBFCYTQeXChtAYMHqfSeQ91jEVoeve; Ether 0x0111c80bdf8e1eee49a7c46bd134532f787dd852; Litecoin Lg11FwbnesVa7q2swjGgttbuHaX5EKAPoz

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.