Een foute Europese afslag: Jean Wanningen en Paul Buitink

Paul Buitink praat met Jean Wanningen over zijn nieuwe boek 'Eurodynamica, van samenwerkingsverband tot transferunie'.
In dit vervolg op 'Het Eurobedrog' gaat Wanningen dieper in op wat er mankeert aan de euro en aan de samenwerking binnen de EU in het algemeen. Als het om de EU gaat is er een gebrek aan democratie, transparantie en culturele eenheid. Wat de euro betreft, is er een gevaarlijke stap gezet met het vormen van een eurozonebudget. We lopen zo slaapwandelend een transferunie in. De wetten van de eurodynamica zijn namelijk immer van toepassing: geld stroomt van noord naar zuid, de EU moet alsmaar groter en er is geen convergentie maar divergentie. Over de toekomst van de euro zou het volk moeten beslissen. wanningen vindt daarom dat het tijd is voor een referendum. We moeten stoppen met deze heilloze weg die enkel leidt tot tweespalt binnen het continent. Terug naar de tekentafel.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.