Een journalistieke monocultuur, zonder tijd voor nuance: Een groepsgesprek door Erik de Vlieger

Laat het beschrijven van de Nederlandse samenleving niet uitsluitend over aan een klein, media getraind, ronkend coterietje van politici, perswoordvoerders, journalisten, opiniemakers en vaste deskundigen.
Creëer een burgerjournalistiek platform waar de nationale denkkracht zich pluriform verzameld. Waar zonder dogma’s en propaganda de onbelichte kanten worden beschreven.
Dat was het idee van Max von Kreyfelt direct na de grote crisis van 2008.
CafeWS bestaat nu 5 jaar. In totale financiële onafhankelijkheid, heeft het zich ontwikkeld van een klein netwerk rond enkele vertrouwelingen tot een groot pluriform platform met een spanwijdte over de hele samenleving.
Betrokkenen van het eerste uur; Pim van Galen, Erik de Vlieger, Esther van Fenema en oprichter Max von Kreyfelt gaan in gesprek met dokumentairemaker Peter Vlemmix over de media en de rol van Weltschmerz binnen dit spannigsveld.
Hoewel de overheid zich steeds meer wapent tegen transparantie doen de mediaformats afbreukaan de werkelijkheid. Zowel van Galen,
als de Vlieger, van Fenema en von Kreyfelt geven hun visie over waar de mainstreammedia tekort schiet. De waan van de dag agendeert nog steeds de inhoud van de actualiteitenprogramma's en het nieuws, andere urgente onderwerpen krijgen niet de aandacht die zij verdienen. En door het
incesteuze karakter van veel talkshows krijgen dezelfde personen en meningen steeds een platform. Speelt politieke voorkeur een rol?[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.