Een nieuwe tijdlijn creëren – Peter Toonen met Tijn Touber

Peter Toonen in gesprek met muzikant, meditatieleraar en schrijver Tijn Touber over zijn in 2019 verschenen boek ‘Time Bender.’ Tijn was de oprichter van de succesvolle popgroep Loïs Lane en verkocht meer dan honderdduizend platen. Hij schreef acht boeken over de kunst van verlichting en is initiatiefnemer van het internationale meditatienetwerk Stadsverlichting. Toen Tijn van zijn uitgever de wat saaie opdracht kreeg om een meditatie manual te schrijven, ontstond bij hem de behoefte om onderzoek te gaan doen naar het grotere plaatje en antwoord te vinden op vragen die hij zichzelf al lange tijd stelde. Hij ging op zoek naar de werkelijke ontstaansgeschiedenis van de aarde en de mensheid. Tijdens dit proces kreeg hij via meditatie ingevingen en downloads die uiteindelijk resulteerden in het boek Time Bender. Met onder andere schrijver Dan Brown als voorbeeld, koos hij voor de romanvorm om te voorkomen dat zijn inzichten als zijn nieuwe waarheid zou worden beschouwd.

Time Bender beschrijft de ontdekkingstocht van een jonge popmuzikant die wordt meegesleept in een Galactische strijd. Hij ontdekt dat de mensheid wordt bedreigd en zich in een sleutelpositie bevindt om de kosmische conflicten voor eens en voor altijd op te lossen. De vraag is alleen: worden wij op tijd wakker om onszelf te herkennen en de tijd in ons voordeel te buigen. Het boek is inmiddels vertaald in het Duits, met dank aan zijn bijzonder contact met Christina von Dreien (2001). Christina behoort tot een nieuwe generatie jonge, evolutionaire denkers die het menselijk bestaan zien als een samenhang van kwantumfysica, neuropsychologie en spiritualiteit.

Verder spreken Peter en Tijn over de kracht van meditatie, de overeenkomsten tussen componeren van muziek en schrijven en over de tirannie waar wij ons wereldwijd in bevinden en hoe wij hier als mensheid mee om kunnen gaan.

Uit Time Bender: ‘Jullie Aarde is het derde grote experiment om een planeet te zaaien en zo de polariteiten op de lossen. Hopelijk zal dit het laatste experiment zijn. Jullie werken een kosmisch dilemma uit dat aeonen geleden begon. Jullie zijn oeroude conflicten aan het oplossen door deze thema’s in jullie tijd tot leven te brengen. Als jullie dat begrijpen – en leren van eerdere fouten – dan zal het Spel van leven evolueren naar een hoger niveau’.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.