Een systeem uit balans: Jouw bevrijding vind je intern! – Kees van Rengs en Bram Zaalberg

Wil je dat platform Weltschmerz Next door kan blijven gaan met het produceren van waardevolle content dat jongvolwassenen stimuleert om verder te kijken dan de reguliere media? Steun ons dan in onze missie middels: https://whydonate.nl/fundraising/steun-mediaplatform-next/nl

In deze nieuwe aflevering van Next gaat Kees van Rengs in gesprek met Bram Zaalberg. Bram is eigenaar en oprichter van Bloesemremedies Nederland en heeft meer dan 35 jaar aan ervaring in natuurgeneeswijzen. De bloesemremedies worden met behulp van planten op een unieke manier geprepareerd, door de speciale energie die de planten bevatten. De remedies worden aangevuld met iets dat je ‘mist’, om je zowel fysiek als mentaal weer in balans te brengen en zo een innerlijk equilibrium te creëren. Bram geeft hierbij het voorbeeld van angst: “Als je een bepaalde angst ervaart, betekent dat het gebrek aan ‘moed’ ten opzichte van die specifieke situatie.”

Uiteindelijk draait volgens Bram alles om een balans tussen jouzelf en de buitenwereld. Bram gebruikt hiervoor een metafoor van een spiegel: “Als je in die spiegel kijkt en je ziet een pukkeltje, smeer je dan de zalf op jouw gezicht of op de spiegel?” Volgens hem is de buitenwereld een spiegel van onze innerlijke wereld en is deze tevens een balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Waar je je bijvoorbeeld aan ergert, of wat een terugkerend ‘probleem’ is, is volgens Bram een externe uitwerking van het interne. “Als we bijvoorbeeld in een relatie zitten en deze bevalt niet, stoppen we de relatie. Maar uiteindelijk komt hetzelfde probleem terug.” Die ander laat namelijk precies zien wat jij doet.

Over de balans tussen femininiteit en masculiniteit zegt Bram: Als je een man bent, zie je in een vrouw jouw vrouwelijke deel terug. Wat is dan mannelijk en wat is vrouwelijk? Het mannelijke is ratio, studie, wetenschap en buitenwereld. Het vrouwelijke is het hart, je gevoel, intuïtie, vertrouwen en binnenwereld. Volgens Bram is de huidige wereld een mannelijke wereld en zou de balans weer terug moeten keren. “We hebben 2 hersenhelften, een linker en rechter, en die 2 horen samen te werken.” “De kunst is om uit te vinden wat jij (on)prettig vindt, en daar is dat gevoel – vrouwelijkheid – voor nodig.” Vrouwen zouden volgens hem meer in hun kracht moeten gaan staan. Wat juist niet betekent dat ze meer mannelijk moeten worden, maar juist het vrouwelijke moeten omarmen. We zien in het huidige systeem de ratio gigantisch omhooggaan: iedereen is druk bezig met zijn buitenwereld. Maar doordat die buitenwereld nu geblokkeerd wordt, wordt iedereen uiteindelijk gedwongen om naar hun binnenwereld te gaan.

Hoe maak je van deze twee polariteiten één geheel? Je ziet het in deze aflevering.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.