‘Een zoon voor de Führer’: Esther van Fenema en Roel van Duijn

‘Als je goed begrijpt wat er in de dertig- en veertiger jaren gebeurde, kan je beter begrijpen wat er nu gebeurd.’
Oud provo leider Roel van Duijn schreef het boek ‘Een zoon voor de führer’. De biografie van de meest betekenisvolle nazivrouw die Nederland gekend heeft.
Julia Op ten Noort was de ophitsende, aantrekkelijke en creative oprichtster van de Nederlandse Nationaal-Socialistische Vrouwenorganisatie. Zij wist zich op te werken tot de speciale protegé van Himmler.
Een vrouw die viel op foute mannen en zich verbond aan twee niet te bevatten projecten van de nazi's: de vernietiging van het ene mensenras en tegelijkertijd de schepping van een nieuw, superieur geacht ras.
In een geheime Lebensborn-kliniek zette ze haar eigen lichaam in om een raszuivere baby te baren: een zoon voor de Führer.
Van Duijn herkent zich in Julia's ongeduldige perfectionisme en vroeg zich af of hijzelf onder andere omstandigheden ook een nazi had kunnen worden?
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.
Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.
Roel van Duijn is een Nederlands politicus en politiek activist. Hij was een van de oprichters van Provo en van de Kabouterbeweging. Hij zat voor beide bewegingen in de Amsterdamse gemeenteraad, en werd later wethouder als lid van de PPR.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.