Eenzame revolutie Iran – Shohreh Feshtali en Arthur Blok

Wat betekent het voor de het Midden-Oosten als het regime in Iran valt? Wat zijn de gevolgen voor landen als Libanon, Saudi Arabië en Jemen? Kan de Hezbollah beweging haar dominante positie behouden wanneer de bewapening en geldstroom stopt? Wat gebeurt er met door Iran gesponsorde milities in Jemen en met de machtsverhoudingen in Syrië?Er wordt de laatste tijd veel gesproken over Iran. Op het eerste gezicht lijkt de dood van Mahsa Amini een smeulend verzet tegen de politieke leiders van het land in vuur en vlam gezet te hebben. De verontwaardiging regeert vervolgens in de media, maar bredere en diepere analyses rond de protesten zijn schaars. Ondertussen is de onrust relevant voor de militaire, politieke en economische toekomst van vele landen rondom. Wat de toekomst brengt, weet niemand, maar Arthur en Shohreh verkennen de scenario’s.

Arthur Blok werkte jarenlang in Libanon als correspondent en woont sinds 2014 in Dubai. Op (deze week nog the-levant.com en) the-liberum.com, platform voor afwijkende meningen, doet hij verslag van zijn bevindingen in het Midden-Oosten. Daarnaast schreef hij vijf boeken waaronder twee over Geert Wilders: ‘Veel gekker kan het niet worden’ en ‘Zo gek is het geworden’.

Shohreh Feshtali behoeft geen verdere introductie, ze is voor Weltschmerz-volgers al maandenlang het vertrouwde gezicht bij Weltschmerz-evenementen en vele interviews. Geboren en getogen in Iran is ze nog altijd goed op de hoogte van wat er daar gaande is. Buiten de verhalen uit de media om, krijgt ze uit de eerste hand informatie van vrienden en familie aldaar.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.