Esther van Fenema interviewt Janneke van der Wijk; Klassieke muziek heeft toekomst!

Janneke van der Wijk (1971) is sinds 2011 directeur van het Conservatorium van Amsterdam (CvA), een van de leidende conservatoria in het internationale muziekveld. Het CvA werkt nauw samen met topinstituten over de hele wereld, onder meer in de Verenigde Staten, Brazilië, China, Rusland en Europa. Het CvA is het grootste en meest veelzijdige conservatorium in Nederland, met 1200 studenten en meer dan 350 medewerkers.
Van der Wijk studeerde Muziekwetenschap en stapte over naar Pedagogiek en Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij studeerde af op een onderzoek naar de geschiedenis van het Amsterdams Conservatorium en de professionalisering van het Nederlands muziekleven tot 1940.
01D52972-60E6-4DB8-8F96-C5A9D56EB99F
Het gesprek met Janneke van der wijk gaat over de rol die het Conservatorium van Amsterdam heeft binnen de internationale muziek industrie, de rol van het muziekonderwijs in het algemeen en de resultaten van de bezuinigingen.

Ondersteun Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13
(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.