Ex-politieagent: De waarheid was voor mij belangrijker – Heidi Gündel en Brian Geertshuis

Heidi Gündel in een openhartig gesprek met de 47 jarige Brian Geertshuis, hoofdagent en lijststrekker van Forum voor Democratie (FvD). Na een carrière als beroepsmilitair bij Defensie stapte Geertshuis in 2011 over naar de politie in Noord-Oost Twente waar hij zich onder andere inzette voor de veiligheid van de burgers en het dierenwelzijn. Hij trad onder andere op tegen illegale broodfokkers en andere misstanden rondom dieren. Vorige maand nam hij ontslag nadat er intern meerdere gesprekken met hem waren gevoerd.

Geertshuis sprak zich de afgelopen twee jaar kritisch uit over de coronamaatregelen en nam actief deel aan demonstraties. Zijn stevige uitlatingen op social media gingen in korte tijd viraal. Hij kreeg veel support maar ook de nodige haatmail, illustratief voor de ontstane tweedeling in onze maatschappij. Volgens de politie zou hij met zijn uitspraken de beroepscode van de politie hebben geschonden. Want ook buiten dienst geldt deze code. Een politieambtenaar mag het bevoegd gezag niet ondermijnen. Maar voor Geertshuis werd het steeds moelijker zijn mond te houden en maatregelen te handhaven waarvoor in zijn ogen geen enkele basis was.

Door zijn uitgesproken mening over het corona- en vaccinatiebeleid van de overheid en het OMT werd hij een luis in de pels en kwam zijn positie bij de politie onder druk te staan. Collega’s reageerden wisselend op zijn uitlatingen. Sommige waren het met hem eens maar hielden uit angst voor baanverlies hun mond. Voor Geersthuis was er echter geen andere optie meer dan op te stappen. Dat de kwestie ook bij de overheid gevoelig ligt blijkt wel uit het feit dat in februari dit jaar Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD) in een debat in de Tweede Kamer officieel afstand nam van zijn inmiddels omstreden uitspraken.

Sinds kort heeft Geertshuis, als nieuwkomer in de politiek, een zetel in de gemeenteraad Hengelo namens het FvD. Enkele van zijn doelstellingen zijn;:een gekozen burgemeester en het terugwinnen van onze democratie en grondrechten. Over zijn keuze voor FvD zegt hij dat het de enige partij is die staat voor de waarheid. Met het recent naar buiten komen van de WOB verzoeken hoopt hij dat meer mensen gaan inzien dat wij zijn voorgelogen door de overheid en de media.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.