Excessief geweld eindelijk bestraft? – Willem Engel en Dennis Spaanstra

In deze aflevering spreekt Willem met Dennis Spaanstra over het excessief en systematisch politiegeweld, en vooral over de reactie van de politiebonden op de vervolging van de agent die iemand heeft verwond met het waterkanon. De reactie was veelzeggend, en het lijkt erop dat er een daad moest worden gesteld door de publieke druk en er een enkele agent voor de leeuwen wordt geworpen. Dit, zodat de politieke mensen binnen de organisatie buiten schot blijven. Zij illustreren dat met een aantal duidelijke voorbeelden waarbij er een vrij ruim mandaat is gegeven om gewelds- of opsporingsmiddelen in te zetten, dat wordt misbruikt door agenten waardoor deze zich schuldig maken aan ambtsmisdrijven.

Nu de vervolging van de waterwerper wordt ingezet, moeten de agenten nagaan bij zichzelf of zij dit blijven doen en daarmee persoonlijke vervolging riskeren.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.