Extreme idealen; Gert Jan Geling en Stijn Sieckelinck

‘Reradicaliseren’ is een boek van Stijn Sieckelinck. Het begrip reradicaliseren is volgens Sieckelinck het ronselen voor een ‘betere wereld’ waarin je gaat geloven dat je keuze voor die betere wereld noodzakelijk en onomkeerbaar is.
Een opeenvolging van extremistische aanslagen dreigt onze samenleving in het defensief te dringen, stelt Stijn Sieckelinck. We zijn volgens hem koortsig op zoek naar snelle antwoorden. Maar stellen we wel de juiste vragen? Durven we ook te leren van de extremisten zelf? Hoe komt het toch dat zij zo succesvol zijn in het winnen van de harten en de hoofden van onze jeugd? Is het hun verderfelijke programma? Zijn het hun gewiekste technieken? Of hebben wij als samenleving de jeugdige vechtlust voor verankering, verbeelding en verbetering collectief onderschat?
Stijn Sieckelinck is als onderzoeker verbonden aan de VU (Institute for Societal Recilience) en geeft trainingen aan overheden over het omgaan met ‘extreme’ idealen.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.