FVD en de opmars tegen het partijkartel; Hans Moll met Henk Otten

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Oude politieke partijen die onderling politieke afspraken maken en daarmee gezonde democratische processen in de weg staan.

 

Henk Otten is samen met Thierry Baudet oprichter van de nieuwe politieke partij Forum Voor Democratie.
Otten (1967), econoom en jurist, was werkzaam in de internationale financiële wereld o.a. in Londen en Hong Kong. Daarvoor was hij advocaat bij een gerenommeerd internationaal kantoor. Hij heeft sinds 2003 een eigen bedrijf en is actief in de media- en telecomsector. Sinds 2015 is hij penningmeester van Forum voor Democratie. Otten zal zich voor FVD met name richten op het structureel vergroten van de dynamiek in de Nederlandse economie.
Hij praat met oud NRC journalist Hans Mol over de ideeën van zijn partij over de Nederlandse politiek.
Volgens Otten maakt de FVD kans op 4 tot 6 zetels bij de komende verkiezingen. Dat baseert hij op de impact die de partij heeft binnen de sociale media.
Belangrijkste actiepunt van de FVD is, het doorbreken van het partijkartel. Oude politieke partijen die onderling politieke afspraken maken en daarmee gezonde democratische processen in de weg staan. FVD wil als aanvulling op de parlementaire democratie, bindende referenda als correctiemechanisme tegen beslissingen genomen door het partijkartel.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.