GeenStijl op zoek naar grenzen; Teun Gautier en Bart Nijman

“Ook wij hebben grenzen aan het betamelijke, alleen onze grenzen liggen wat verder. We gaan er soms net over heen. We zijn internet pur sang en meanderen mee met de waan van de dag. Ik zelf zal nooit iets opschrijven wat ik niet kan uitleggen of verdedigen. Het gaat bij de traditionele media vooral om de toon en het fatsoen, in plaats van de onderliggende inhoud. De Volkskrant is momenteel de beste krant van Nederland waar de grote verscheidenheid van meningen in terug te vinden is terwijl de NRC een gesloten bolwerk is.”
GeenStijl is uit de Telegraaf Media Groep gestapt. In opdracht van de nieuwe Belgische eigenaar, Mediahuis moest het nieuwsblog, TMG verlaten. Het Mediahuis vond GeenStijl ethisch niet passen binnen de groep. De twee hoofdredacteuren zijn dmv een management buyout sinds 1 november zelfstandig. Met nieuw elan weg uit de stroperigheid van de “corporate machine”.
Een gesprek met de adjunct redacteur over de doorstart van GeenStijl en het medialandschap.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.