George van Houts interviewt Dirk Bezemer; Het zit goed fout met belangenverstrengeling!


George van Houts in gesprek met Dirk Bezemer.
Dirk Bezemer studeerde economie en landbouwwetenschappen aan Wageningen University en promoveerde in 2001 aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij was onderzoeker aan het Imperial College van de universiteit van Londen en werkte onder meer als beleidsadviseur ontwikkelingseconomie voor de Britse overheid. Bezemer staat in Nederland bekend als monetair specialist.
Wat gebeurt er wanneer je een burger/activist als George van Houts met bepaalde zorgen over ons geldsysteem laat praten met een universitair hoofd-docent Economie. Een meanderend gesprek over geldcreatie, financiële- en commerciële moraal, schuld, rente en Bitcoin. De burger in deze is van mening dat we ons financiële systeem bij de wortel moeten aanpakken en de universitair hoofd-docent vindt dat dat niet nodig is. Overigens zijn ze het in 90% van de probleemsignalering eens.
Centraal staat het morele aspect van geldcreatie. Is het niet moreel onjuist om geldcreatie uit handen te geven bij partijen die winstoogmerk centraal stellen?
Podcast

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.