Gevestigde belangen houden innovatie tegen; Harry Starren en Yuri van Geest

Alles wordt goedkoper behalve de zorg, onderwijs en wonen.
Waarom deze sectoren zo problematisch zijn in een wereld waarin alles goedkoper wordt is de vraag die Harry Starren aan Yuri van Geest stelt.

 

Yuri van Geest is ondernemer, publicist en spreker op het gebied van innovatie en initiatiefnemer en oprichter van het Nederlandse ‘Singularity University’.
Je hebt snelle sectoren als media, telecommunicatie, mode, retail, met korte cycli, veel digitalisering en weinig wetgeving. De gevolgen daarvan zijn vooral lagere prijzen. Aan de andere kant zie je gereguleerde sectoren zoals, zorg, onderwijs en wonen, met meer wetgeving. Dat is volgens Van Geest logisch, omdat het de toekomst betreft van onze kinderen. De vraag is alleen of we niet te ver zijn doorgeschoten in die regulering, waardoor er te weinig ruimte is voor innovatie, start ups en nieuwe initiatieven. En zijn we niet te veel in een valkuil gestapt van Lobbyisten van bestaande partijen en belangen? Het zijn overheidsgerelateerde sectoren waar digitalisering minder is binnen getreden. Het zijn voornamelijk politieke beslissingen die binnen deze sectoren de innovatie zouden moeten aanjagen, want ook de overheid zelf is veel te duur. De vraag nu is of de samenleving de veranderingen zelf ook toe wilt staan?

Onze gesprekken worden opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie of adopteer voor 100,00 euro een aflevering en kom met je naam in de leader: NL23 TRIO 0390 4379 13

 
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.