Grote stappen in China van ‘welvaart’ naar ‘welzijn’: Frits Bosch en Hanneke Veringa

Hoe kan je zonder schuldgevoel beleggen in het vervuilend producerende China? Kan China geholpen worden met goed renderende investeringen in het bestrijden van deze enorme vervuiling? Het mes snijdt aan twee kanten.
China is dramatisch vervuild. Nederlandse institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, met een totaal vermogen van 1,5 triljard euro, kunnen China helpen bij het bestrijden daarvan.
Hanneke Veringa, is directeur van AXA Investment Management en gaat daarover. Een gesprek met Frits Bosch. Bosch is macro econoom en partner bij DutchInvestor.
Hoe kan je uit de huidige klimaatpolitiek een
beleggingsdoelstelling maken? Hanneke Veringa is China-kenner, op financieel gebied. zij ziet welke duurzame mogelijkheden China biedt voor goed renderende beleggingen. In het gesprek wordt eerst de focus gelegd op de politiek-economische verwikkelingen tussen China, VS en Europa. Er is sprake van rivaliteit tussen China en VS, maar er is ook economische en IT verwevenheid tussen beide landen. Is Hanneke optimistisch of pessimistisch over de betrekkingen? Hoe ziet zij de positie van Trump versus Xi Jinping? China is qua beleggingsmarkt
sinds kort opengegaan voor internationale beleggers, maar er is nog een inhaalslag te plegen. Is het verstandig om in de Emerging Market Index te beleggen of is een maatwerkportefeuille te prefereren? China is op weg de mondiaal grootste economie te worden. Beleggen in China is ‘dus’ voor grote beleggers van strategisch belang. Duurzame beleggers, zoals Nederlandse pensioenfondsen, kunnen niet om China heen. De komende AXA China Studiereis is op 26/10/19, de focus is op duurzaam.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.