Harry Starren met Pauline Meurs: Betere zorg door nieuwe technologie en meer kennis over de context

Wat zijn de ontwikkelingen in de zorg? Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? 


Pauline Meurs is sinds januari 2007 hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij voert onderzoek uit naar besturingspraktijken in de gezondheidszorg.
Meurs stond aan de wieg van diverse post-academische opleidingen voor managers en bestuurders in de zorg. Deze zijn in 2003 samengebracht onder de vlag van het Erasmus CMDz, waarvan zij de directeur is.
Technologische ontwikkeling, zoals robotisering, digitalisering en mr Whatson van IBM maken dat de diagnosticering niet meer uitsluitend aan de arts wordt overgelaten en dat we daarnaast veel meer kunnen. De echte verbetering is te halen door een betere context buiten het zorgsysteem; zoals een betere woonomgeving, goede lichaamsbeweging, gezonde voeding en eetgewoontes. Het onderwijs moet gezondheidsvaardigheden aanbieden. De werkgevers zouden op de werkplekken een reflectie kunnen bieden over de gezondheid van de werknemers.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.