Harry van Bommel interviewt Guilly Koster; De wereld van het verschil

m1fzdhqakgdq
SP 2e Kamerlid Harry van Bommel schreef een boek over migranten uit de 70 er jaren. Een van zijn gesprekspartners voor zijn boek was Guilly Koster. Guilly Koster is geboren op 2 april 1955 in Paramaribo, Suriname.
In 1962 emigreert het gezin Koster naar Nederland. Na 5 jaar, in 1967 remigreert het gezin terug naar Suriname om vervolgens in 1970 weer terug naar Amsterdam te keren. Na roerige jaren 60 en 70 komt hij in de muziek terecht. Tijdens het vele reizen schrijft Koster zijn avonturen op en rolt op die manier de journalistiek in. Op Ibiza leert hij zijn Zweedse vrouw Susann Nilsson kennen waar hij 3 kinderen mee krijgt. Narada, Charlee en Jazzmin. Wanneer Wendell, Guilly’s oudste zoon uit een eerder samenzijn, zich bij de familie voegt is zijn gezin compleet. Dat huwelijk hield 21 jaar stand. Guilly’s huidige levenspartner is de actrice-theatermaker Caroline van Leerdam.
Guilly Koster is programmamaker en producent. In zijn werk weerspiegelt hij de Nederlandse Maatschappij, gericht op culturele dynamiek. De taal die hij spreekt drukt zich uit in fictieve en non-fictieve programma’s. Koster voert en leidt debatten op alle niveau’s en produceert producties die gericht zijn op hedendaagse aktuele thema’s die stroken met zijn denkwijze.
Als programmamaker en presentator voor televisie is hij bekend bij de VPRO, de NPS, De Humanistische Omroep en MTNL.
2000 – Heden Guilly wordt door Jessica Dikmoet naar MTNL (Multi Culturele TV Nederland) gehaald en presenteert daar 4 jaar lang een studio programma dat de naam Boter, Kaas en Eieren krijgt. Ook is er het begin van Koster carriere als theater producent. Hij produceert het theatrale spektakel: Het Slavernij Moment Nu van regisseur Berith Danse. Hierna volgen vele theater en televisie producties.
 


 
Podcast

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.