Het Binnenhof blijft verbazen: Ronald van Raak en Sid Lukkassen

Ronald van Raak schreef het boek ‘Het Binnenhof blijft verbazen’. Sid Lukkassen bespreekt met Van Raak het boek op enkele onderdelen.
Van Raak is een groot liefhebber van de vaderlandse geschiedenis. Ook in zijn werk als Kamerlid heeft hij vaak met de Nederlandse historie te maken. Als voorbeeld noemt hij de selectie van beelden en de speurtocht naar het lichaam van de epische staatsman Johan van Oldenbarneveldt.
Een gesprek over geschiedenis, kolonialisme en analyses van het marxisme. Lukkassen stelt dat er in de academische wereld een soort taboe bestaat om positief over de vaderlandse geschiedenis te publiceren. Het gaat over 'dekoloniseren' van cultureel erfgoed, maar de basisfeiten rond o.a. de VOC, WIC, handelsreizen en nationaal erfgoed, worden niet tot nauwelijks meer gedoceerd. Met als gevolg dat activisten tegen een spook strijden, tegen een kritiekloze patriottische geschiedenisvertelling die allang uit het onderwijsmateriaal is verdampt.
Ronald van Raak geeft natuurlijk tegengas: zo ontstaat een geanimeerd gesprek waarin beide heren toch veel raakvlakken en overeenkomsten blijken te hebben.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer. 📌Cafe Weltschmerz is ook terug te vinden op alle grote podcast kanalen.
Het boek van Ronald: https://www.bol.com/nl/p/het-binnenhof-blijft-verbazen/9200000101929722/
Sid's BackMe-pagina: https://backme.org/content-creator/sidlukkassen/[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.