Het doel van het pensioenstelsel is uit het oog verloren; Column Rob de Brouwer

Het doel van het pensioenstelsel is om werknemers een waardevast inkomen te geven nadat zijn werkzame leven stopt. Zij kunnen dan hun leven voortzetten zoals ze dat gewend waren.
Ter vergelijking; In Frankrijk gaat een metrobestuurder 15 jaar eerder met pensioen en krijgt 40% meer uitkering in vergelijking met zijn Nederlandse collega in Amsterdam.
Dit jaar wordt de pensioenpot het bedrag van 17 miljard overschreden. Dit jaar hebben de pensioenfondsen een rendement behaald van 300 miljard. Met 30 miljard jaarlijkse uitkeringen, daar kan je 50 jaar mee vooruit. Het is daarom onzin om in Nederland te praten over kortingen op pensioenen of het ontbreken van indexeringen op pensioenen.
📌 U kunt Cafe Weltschmerz met een donatie, helpen pluriform en onafhankelijk te blijven. Op onze site vindt u alle informatie; https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.