Het gevaar van Central Bank Digital Currency (CBDC) – Maria Louise Genet en Hanno Wisse

In deze aflevering van het juridisch weekjournaal bespreken Maria Louise Genet en Hanno Wisse het gevaar van de Central Bank Digital Currency (CBDC)

Huishoudelijke mededeling:

A. Op vrijdag 8 april 2022 van 13-17 uur zal er nabij Schiphol-Rijk een cursus “Grond- en Mensenrechten” worden gegeven (kosten 55 euro). Hiervoor is de aanschaf van wettenbundels (liefst van Kluwer) noodzakelijk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar MLGprive@protonmail.com. Zet je telefoonnummer s.v.p. in de mail zodat er aanvullende informatie kan worden verschaft. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van De Vrije Mens Academie: www.devrijemensacademie.nl

 

Inhoud: Juridisch Weekjournaal d.d. 29 maart 2022

Iedere dinsdag nemen mr. Jeroen Pols en mw. mr. Maria-Louise Genet samen de relevante juridische ontwikkelingen van de week door. Ditmaal met mr. Hanno Wisse die mr. Jeroen Pols vandaag zal vervangen. De aflevering is opgeknipt in 2 delen aangezien de opname langer duurt dan aanvankelijk gepland was.

Voor de eerdere 22 afleveringen van het Juridisch Weekjournaal wordt verwezen naar de website van Café Weltschmerz of Videowaarheid.

Vandaag (in deel 23) wordt ingegaan op het gevaar van de invoering van Central Bank Digital Currency (CBDC) en de opmaat naar de invoering van een Social Credit Score System zoals dat in China reeds geïmplementeerd is.

Centrale banken genieten in onze wereld een zorgvuldig gecultiveerd imago van deskundigheid, objectiviteit, neutraliteit en onafhankelijkheid.

“Geef mij de macht om de maatschappelijke geldhoeveelheid te bepalen en het kan me niet schelen wie de wetten maakt”, is echter een uitspraak waarvan de herkomst weliswaar niet helemaal zeker is, maar die wel de machtige rol in de economie van centrale banken goed weergeeft. Zij kunnen economieën maken en breken, onder meer door de uitgifte van geld en de rentestand te manipuleren. Aan het veroorzaken van economische crises kunnen bepaalde marktpartijen, bijvoorbeeld via speculatie, ontzettend veel geld verdienen. Het bestuur van een centrale bank is daarom niet automatisch in het belang van iedereen, maar politiek gekleurd.

In 1832 won Andrew Jackson de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten (VS) met de leus “Jackson and No bank”. In 1836 werd onder zijn bewind de centrale bank afgeschaft vanuit het besef dat centrale banken maar al te vaak een politieke rol vervullen waarbij slechts het belang van een kleine, zichzelf ten koste van de rest verrijkende elitaire minderheid wordt gediend. Daarna duurde het tot 1913 voordat er in de VS weer een nieuwe centrale bank werd opgericht in de vorm van de huidige Federal Reserve Bank (Fed).

In augustus 2019, een half jaar voor de lancering van de vermeende pandemie, vond er in Jackson Hole, Wyoming, VS, een belangrijke bijeenkomst plaats. Daar werd een plan van Blackrock besproken: How to deal with the next downturn. De oplossing was: going direct. Dat wil zeggen: centrale banken zouden voor het eerst, niet alleen normale banken steunen, maar direct geld in de economie gaan pompen. Dit staat bekend als The Going Direct Reset. Iets anders dus dan The Great Reset van het World Economic Forum (WEF).

Onderdeel van The Going Direct Reset is onder andere het plan om Central Bank Digital Currency (CBDC) uit te geven. Dat is een digitale valuta. Deze is gekoppeld aan digitale identiteit. Daarmee worden alle financiële transacties in deze valuta traceerbaar voor de centrale bank. Tegelijk betreft CBDC programmeerbaar geld. Dat wil zeggen dat het kan worden gekoppeld aan voorwaarden. Aan beperkingen qua locatie of tijd bijvoorbeeld. Maar ook aan gedragsvoorwaarden. Voldoe je niet, dan geen geld. Dit kan gemakkelijk worden gecombineerd met een Social Credit Score Systeem. Ook kan zo eventueel door middel van een negatieve rente over de ruggen van rekeninghouders heen de maatschappelijke geldhoeveelheid worden teruggebracht.

Het zijn de centrale banken zelf die als onafhankelijke instanties eenzijdig over deze voorwaarden gaan. Momenteel verkeert CBDC nog in de voorbereidende fase. Zo is er het project van de digitale euro. Overheden lijken dat als innovatie toe te juichen. Maar critici hebben terecht opgemerkt dat als CBDC wordt ingevoerd en alle financiële transacties op den duur zou gaan monopoliseren dat zoiets het einde betekent van de vrijheid zoals we deze in het westen kennen.

 

Bronnen:

~ Het project van de digitale euro, een vorm van CBDC:

https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2021/html/ecb.pr210714~d99198ea23.en.html

~ Augustín Carstens, general manager van de Bank Of International Settlements (BIS), de bank der centrale banken, over CBDC:

https://www.youtube.com/watch?v=rpNnTuK5JJU

~ Tyler Durden over hoe de Russische invasie in Ukraine de introductie van ESG-criteria en CBDC versnelt:

https://www.zerohedge.com/markets/blackrocks-fink-says-ukraine-invasion-accelerates-esg-and-digital-currencies-shift

~ Kit Knightly over hoe de oorlog in Ukraine de introductie van CBDC versnelt:

https://off-guardian.org/2022/03/19/ukraine-crisis-accelerating-rise-of-central-bank-digital-currencies/

~ John Whitehead over CBDC (overheden faciliteren centrale banken in de regel hierbij helaas):

https://www.rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/digital_tyranny_beware_of_the_governments_push_for_a_digital_currency

~ Interview van Del Bigtree met Catherine Austin Fitts bij The Highwire over CBDC vanaf 5:50:

https://www.bitchute.com/video/mkGx4e3iLwwX/

~ John Titus op zijn youtube kanaal Best Evidence over The Going Direct Reset en CBDC in Larry & Carstens Excellent Pandemic:

https://www.youtube.com/watch?v=VYOEvurCVuk

~ De bijeenkomst van belangrijke centrale bankiers, beleidsmakers, academici en economen te Jackson Hole, Wyoming, VS, in augustus 2019:

https://www.kansascityfed.org/research/jackson-hole-economic-symposium/challenges-for-monetary-policy/#:~:text=The%20Federal%20Reserve%20Bank%20of,%2C%20in%20Jackson%20Hole%2C%20Wyo.&text=To%20learn%20more%20about%20the%20symposium’s%20history%20read%20In%20Late%20August en https://markets.businessinsider.com

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.