‘Het gevaar van het geloof’; Jorn Janssen en Geerten Waling

Het boek ‘Het gevaar van het geloof’, van Jorn Jansen handelt over de dagelijkse dreiging van geloofsterreur.
Gemiddeld heeft het Westen te maken met meer dan één islamitische aanslag per week. Na elke aanslag staat de media in vuur en vlam met allerlei verhitte debatten over islamofobie en jihad.
In Het gevaar van geloof laat de politiek filosoof Jorn Janssen een frisse wind waaien door het grootste politieke debat van onze generatie, het islamdebat.
Hoewel de hysterie in dit debat elk jaar een beetje wordt opgeschroefd, werpt hij niet alleen een nuchtere blik op de huidige problematiek rondom islam, maar ontbloot hij ook onze culturele naïviteit jegens religie in het algemeen. Met scherpe deductieve logica onthult Jansen de terroristische en totalitaristische consequenties die religie kan hebben en breekt hij op een innemende en humoristische manier een lans voor een liberaal atheïsme.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.