Het gevaar van woede, apathie en escapisme; Sid Lukkassen en Michiel de Weger

Als het systeem de problemen niet oplost blijven steeds meer mensen bozer worden op het hele systeem en groeit de afstand op de politiek. Woede, apathie en escapisme zijn dan het gevolg.
Nederland heeft niet zoals in Amerika en Frankrijk een partij of persoon die meerdere kanten van politieke spectrum kunnen vertegenwoordigen. De Weger vertaald het politieke spectrum in een X-Y as. Het linker- en rechter spectrum en haaks daarop de onder- en boven klasse. ‘Henk en Ingrid’ moeten kiezen tussen meerdere partijen om hun verlangens in die x-y as vertegenwoordigd te zien. De partijen zijn of links of rechts maar niemand pakt daarbij de onderklasse.
Michiel de Weger is politicoloog en veiligheidsexpert bij een groot Amerikaans internationaal opererend beveilingsbedrijf. Dit bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van veiligheid — en beveiligingsoplossingen. Hij adviseert over alle vormen van veiligheid voor overheden en grote organisaties.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.