Het gif heet ‘wantrouwen’; Rob Oudkerk en Melek Usta

Onze samenleving is opgebouwd vanuit wantrouwen. Institutioneel wantrouwen en individueel wantrouwen. Circulaire controle systemen en organen die zijn gestapeld als onneembare digitale vestingen. De ene helft van de bevolking houdt de andere helft in de gaten. Maar ook onze onderlinge relaties zijn op wantrouwen grotendeels gebaseerd. Hoe is dat ontstaan, waarom doen we dat en wat doet dat met ons als individu en samenleving? Deze vraag staat centraal in de nieuwe serie die oud PvdA politicus en huisarts Rob Oudkerk voor Cafe Weltschmerz gaat maken.
In deze eerste aflevering Melek Usta. Zij is de vrouw achter het wervingsbureau Colourful People en werd in 2006 uitgeroepen tot ‘Zwarte Zakenvrouw’ van het jaar en in 2015 werd ze weer opgenomen in de lijst van 50 meest invloedrijke Turkse Nederlanders.
📌Deze aflevering is geadopteerd door designbureau MEGAVOLT, Amsterdam

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.