Het is geen ebola! We moeten snel terug naar normaal! – George van der Leeden met Wybren van Haga


Interview Wybren van Haga: “Hugo de Jonge gaat toch niet ons leven bepalen?”
Wybren van Haga, de nummer twee van de FVD, heeft het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis grote indruk gemaakt met zijn optredens in de Tweede Kamer. Hij was vrijwel de enige die fundamenteel oppositie voerde tegen het coronabeleid van de regering en hij deed dat altijd op een zakelijke, kalme wijze met goed onderbouwde argumenten.
In dit uitgebreide interview met George van der Leeden gaat hij in op de “kolder” van de coronamaatregelen, die volgens hem aantoonbaar zinloos zijn, maar ook op zijn overstap van VVD naar FVD, het vermeende racisme binnen de FVD, de appjes-affaire en de poging tot “staatsgreep” binnen de partij, het politiegeweld tegen corona-demonstranten, de censuur op YouTube en andere social media, verkiezingsfraude, en de rol van het World Economic Forum en internationale instellingen als de EU.
“Ik geloof niet in complot-theorieën,” zegt hij. “Maar wel in domheid, incompetentie en perverse belangen.” Hugo de Jonge is volgens hem “niet opgeleid voor de baan die hij nu heeft. Als ze mensen als Maurice de Hond hadden toegevoegd aan het OMT hadden we nu een andere samenleving gehad.”
Van Haga vindt dat het hoog tijd wordt dat we weer terugkeren naar het oude normaal. “We weten nu dat corona net zo gevaarlijk is als een stevige griep. We weten dat alle maatregelen – afstand houden, mondkapjes, lockdowns, avondklok – zinloos zijn geweest. We hoeven niets meer op slot te doen.”
Maar hij ziet bij collega-politici een onwil om het coronaverhaal los te laten. “Ze willen helemaal niet terug naar het oude normaal. Ze willen ieder jaar iedereen vaccineren, ook kinderen. Ze willen de mondkapjes erin houden, de anderhalve meter.”
Voor Van Haga is dit een heilloze weg. “Ieder jaar hebben we een coronagolf, dat is altijd zo geweest. Ik wil gewoon weer terug naar het normale leven.”
De huidige maatregelen zijn volgens Van Haga niet meer te rechtvaardigen. “Er is geen enkele basis voor.” Zelf wil hij geen coronavaccin nemen. “Ik ben 54, ik ben kerngezond. Waarom zou ik dit vaccin nemen?” Hij draagt ook geen mondkapje.
Het FVD is dan ook faliekant tegen de test- en vaccinatiesamenleving die op ons af stormt. “Wij zijn
mordicus tegen al deze rare vormen van uitsluiting. Het is te bizar voor woorden dat je voor een relatief ongevaarlijke ziekte zo’n systeem voor optuigt. Hugo de Jonge gaat toch niet bepalen hoe wij moeten leven?”
Wat Van Haga betreft staat het FVD vooral voor vrijheid en decentralisatie. “De beslissingen terugbrengen bij de mensen zelf. Al onze standpunten staan in dat teken: de vrijheid van kleine gemeenschappen willen vergroten. Minder een provincie van Europa zijn. Het draait allemaal om vrijheid. De weerstand tegen een heel groot systeem waarbij de overheid alles van je weet en alles controleert.”
In het interview pleit hij voor meer tolerantie in de samenleving, meer ruimte voor andersdenkenden. Hij is geschokt door het politiegeweld bij de demonstraties op het Malieveld en Museumplein. “Weerloze vredelievende oudere mensen worden gewoon in elkaar geslagen. De politie hoort te de-escaleren. Demonstreren is een grondrecht.”
Ondanks alles is hij optimistisch over de toekomst. “Mensen worden wakker. Op een gegeven moment accepteren ze dit niet meer. Ze willen zelf bepalen hoe ze leven en wat voor risico’s ze willen leven.”
Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.
Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.
Waardeer je onze video’s?
Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief


Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s?
Klik hierboven dan op Abonneren!

Bekijk de video op LBRY.tv:

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.