Het Islamdebat na 9/11, Pim Fortuyn en Theo van Goch (2): Gert Jan Geling en Halim el Madkouri

Aanleiding voor deze aflevering is de bundel die Gert-Jan Geling publiceerde samen met Jan-Jaap de Ruiter 'Wordt het nog wat met het Islamdebat?'. Geling gaat in gesprek met de arabist Halim el Madkouri die een bijdrage leverde aan de bundel.
El Madkouri geeft een beschouwing over hoe het islamdebat in Nederland na de fatwa tegen Rushdie en 9/11 veranderde. De tegenstanders werden alsmaar feller en de moslims trokken zich terug, en leken vooral te denken 'iedereen is tegen ons'. El Madkouri is van mening dat een eerlijk debat in dit klimaat niet mogelijk is.
El Madkouri hoopt dat de moslimgemeenschap zich meer gaat inspannen om het islamdebat op gang te brengen. Bespreek de rol van de vrouw, de verschrikkingen van het islamitische terrorisme, homodiscriminatie maar ga ook het gesprek aan met de Joodse gemeenschap in Nederland.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.